Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Val av svets  (läst 1938 gånger)

Själv är bäste dräng

  • Inlägg: 10418
    • Östergötland
SV: Val av svets
« Svar #80 skrivet: 30 apr-20 kl 15:58 »
Läckert! Kul med konstnärliga användningar.

Tännlappen

  • Inlägg: 3160
    • -
SV: Val av svets
« Svar #81 skrivet: 02 maj-20 kl 22:42 »
Det är framför allt av arbetsmiljö- och hälsoskäl som man använder blandgas istället för ren kolsyra i civiliserade länder. Argon + övriga tillsatser i blandgasen minskar bildningen av kväveoxider och andra otrevligheter i ljusbågen. Men om någon inte tycker att ens luftrör och hälsa är värda de korvören man spar på att snåla med gaskvaliteten så må det väl vara hänt...

Nja...gissar du uppfattat saker o ting lite fel...Lever i en annan verklighet kanske. Jag är inte "ekonomisk" ... Svetsar man i ett utrymme där ingen luftcirkulation finns bör man ha en röksug...Oavsett vilken gas man använder,eller kanske flusstråd. Man ska även tänka på vad som kan hända när man svetsar på en gammal bil...Underredsmassa o dylikt, kanske även plast kan börja brinna o avge hälsovådliga gaser....Oavsett vilken gas man använder eller flusstråd. En kolsyretub varar kanske tre gånger så länge som en blandgastub...Stora pengar att spara,absolut inga korvören. Man är helt enkelt intelligent om man skaffar en maskin som fungerar bra med kolsyra som skyddsgas...Gäller att vara skärpt.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Har läst tidningen hos en vän tidigare, men nu har jag äntligen kommit mig för att prenumerera själv. Ser fram mot mitt första nummer.
/Marie-Louise

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser