Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Söker svensk artikel/text/sida om Rocket Heater/raketugn, möjligen i en bastu.  (läst 185 gånger)

Monoix

  • Inlägg: 5
Försöker febrilt hitta igen en svensk text/artikel om ett bygge av en raketugn jag läste för några månader sedan(?) men hittar absolut ingenting. Har dels gått igenom historiken, både egen och i verkstadsdatorn, dels googlat till ögonen svider. Möjligen kan det ha varit i tidningen, Åter, jag läst det men jag tror nog inte det. Igen möjligen kan det ha varit ett bygge av en bastu allt rörde sig kring, men det är bara en vag känsla jag har.

Det jag verkligen minns och det jag vill kolla upp bättre är hur han hade gjort förbränningsröret, den inre "skorstenen" - den var sammansatt av urklippta ringar av mineralull av något slag, staplade på varandra.

Är det någon som känner igen det här med förbränningsröret/skorstenen i mineralull så länka eller tipsa!

Edit: Hittade ju det precis efter jag skrivit här...! Kollade igenom info för gamla Åter, och hittade vad som måste vara den artikel jag tänker på i nummer fyra 2019: "Raketkamin i bastun" av Markus Skyttner.
« Senast ändrad: 10 apr-20 kl 16:01 av Monoix »

MickeMård

  • Inlägg: 1572
  • Att få leva är fantastiskt.
    • Östergötland
Det var i åter, tror det var senaste :)
Utan landsbyggden finns ingen stad. Utan staden finns bara landsbyggd.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

488 gäster, 4 användare
Lennart MÃ¥rs, Pumba, hsd, Ett svart får

* Forum

* Om tidningen Åter- Hittade den tidning hemma hos en vän. Fångade mitt intresse och jag uppskattade den bredd av artiklar. Har själv nu påbörjat en prenumeration
/Martin

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser