Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  T24 traktor Hjälp  (läst 112 gånger)

tfrank

  • Inlägg: 11
T24 traktor Hjälp
« skrivet: 24 mar-20 kl 21:14 »
Hej har  köpt en gård med en lada i skogen
där är en gammal T24. Hur gör man för att få igång den.
Tips önskas! Har tummen mitt i handen :'(
Finns det någon i norra skåne som skulle kunna ge en hjälpande hand evt..
Med vänlig hälsning Tommy

torbjorn

  • Inlägg: 11433
    • Medelpad
SV: T24 traktor Hjälp
« Svar #1 skrivet: 24 mar-20 kl 21:40 »
Det är inte särskilt mycket som är speciellt just för att det är en traktor, det mesta är ju välkänd bensin/fotogenmotorteknik som man känner igen från vilken personbil som helst från 80-talet eller tidigare.
Inscannad instruktionsbok för traktorn finns på nätet och brukar vara lätt att googla fram.
På forumet maskinisten.net finns en hel del trådar som rör just din frågeställning, alltså att få fart på en gammal sådan maskin som har stått länge.
Häng inte upp dig på just beteckningen T24, samma traktor men i bensin- istället för fotogen-utförande heter T25 , och en något äldre men praktiskt taget identisk heter T22.
Samtliga dessa såldes även under namnet Bolinder-Munktell, och hette då BM22, BM24, BM25.  Det kan löna sig att söka på de beteckningarna också.

Först av allt kan du göra en allmän besiktning av den och förvissa dig om att det inte finns några riktigt allvarliga saker som gör den till ett hopplöst objekt - kolla att motorn inte har rostat fast utan går att dra runt med startveven, att inte kylare eller motorblock har frusit sönder osv.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

843 gäster, 9 användare (1 dolda)
anders flix 2, Lorentzo, hsd, javill, Bankiren, DennisCA, lillmolle1, Ek

* Forum

* Om tidningen Åter- Supernöjd med den nya tidningen! Ska fixa ny betalning nu så vi har täckt upp det kommande året, ser fram emot att bygga upp ett litet bibliotek av tidningarna. :) Och maken är ivrig att få testa på ölbryggandet som finns med i senaste numret.. :P
/Maria Örni

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser