Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Fria eller inhägnade?  (läst 347 gånger)

Spelkatten

  • Inlägg: 1
    • Västergötland
Fria eller inhägnade?
« skrivet: 21 mar-20 kl 13:37 »
Hej!
De flesta här inne verkar vara för att låta ankorna ströva fritt. Och jag har sannerligen problem med att hålla mina ankor i sin inhägnad, förbättringar krävs! Jag har 6 st mingnong ankor och en stackars ensam myskdrake. Jag är orolig för att de små ankorna ska råka illa ut när de går fritt. Inte bara för räven och duvhöken, men också katterna och hundarna. Myskankan Kalle klarar sig säkert mot katt och hund, men i hans tidigare hem fick han se på när hans fruar blev uppätna av räven, och jag vill skydda honom från liknande traumatiska upplevelser.
Mina hönor får inte längre gå ute för vi hade problem med räven för nåt år sedan. Det värker i mig, för jag ser ju att de gärna vill ut och nu när det börjar bli grönt.
Små ankorna har dessutom delat upp sig i två lag och kivas om de försöker samsas på samma yta. Är det för många hannar? Kan man inte ha flera drakar i en grupp?
Och så slutligen, min stackars Kalle, myskdraken. Räcker det med en hona till honom eller behöver han fler? Jag tror jag läste nånstans att de sliter ut flickan om det bara är en. Är det nån som vet om det stämmer? Måste han ha en hona eller kan han vara lycklig utan? Han lämnas ju oftast ensam av de små ankorna för att han inte kan flyga och ta sig till samma ställen som de. Jag tycker han verkar lite mobbad och tycker synd om honom.
 Tacksam för snabbt svar på min orddiarre!  :)


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen ÅterKan verkligen rekommendera denna utmärkta matnyttiga publikation! Blir förvånad varje gång den dimper ner hur bra och detaljerade artiklarna är. Dessutom mycket inspirerande. :)
/Anders Ö

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser