Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Råttor i hönshuset...  (läst 349 gånger)

Cathyy91

 • Inlägg: 3
  • Västergötland
Råttor i hönshuset...
« skrivet: 14 mar-20 kl 20:23 »
Fanns ingen titel om skadedjur eller råttor, men vi har fått ett jätte stort problem med råttor..
dom har ätit upp våra ällingar och våra kycklingar, dom har lyckats ta sig in i väggarna i hönshuset och överallt.. hur fn ska man få bort asen????? Ingenting har funkat.. vet ju att råttor är väldigt smarta, så svårt att få bort dom, någon som har tips eller ideér på hur man kan lyckas få bort dom??

Själv är bäste dräng

 • Inlägg: 10422
  • Östergötland
SV: Råttor i hönshuset...
« Svar #1 skrivet: 14 mar-20 kl 20:30 »
Fällor, gift, bössan. Täta med tanke på att de gnager genom det mesta. Sätt el på nätet om det är hönsnät.

grimbart

 • Inlägg: 4784
 • fångstman/jägare söker uppdrag!!!
  • Västergötland
SV: Råttor i hönshuset...
« Svar #2 skrivet: 15 mar-20 kl 09:45 »
minkfällor, burfällor... funkar bäst..
Se till att ta bort allt ätbart när hönsen ätit klart.
Plocka äggen före råttorna.
Stör råttorna, jag kletade tjära i hålen i väggarna innan jag satte för dem.. Gångarna som grävdes i hönsgården vattenfylldes och täpptes igen... för att få dem att inse att de valt fel ställe att bo på..
På de 2 år vi hade råttor i mitten av 90-talet så fångade jag och sköt över 300st...det blir snabbt för många råttor. På slutet använde vi gift men då det springer katter och vilda djur så kändes det sisådär.
Fjäderfän och kaniner

Herr Ober

 • Inlägg: 6
  • Västergötland
SV: Råttor i hönshuset...
« Svar #3 skrivet: 19 apr-20 kl 08:40 »
Vi hade samma problem när vi var nyinflyttade och stället stått tomt (utan förra ägarens katter) i några veckor. Vi övertog hönsen som en granne skötte om tills vi flyttade in men då hade också möss och råttor flyttat in...
Vi försökte med allt möjligt, slagfällor och burfällor OCH två katter men katterna var inte ett skit intresserade av att jaga och råttorna sket fullständigt i betet i fällorna. Dom var mer intresserade av äggen och hönsmaten och hönsen! När vi förlorat 4 höns och råttorna helt ogenerat på dagtid hängde i foderautomaterna och vräkte i sig hönsmat så fick det bli Anticimex. Svindyrt och obehagligt med gift men enligt saneraren så tar en frisk katt inte och äter på en råtta/mus som är giftpåverkad då giftet är så starkt att de känner av det. Giftet som finns att köpa för privatpersoner är mildare. Efter ett par veckor med rensande av äckliga feta råttor runtom och i hönshuset verkade det som att vi blev av med allihop.
Vi köpte två katter till som enbart bor ute i ladan och efter det har vi inte haft några problem med vare sig råttor eller möss!


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- En tidning med djupa rötter.
/Margit

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser