Vet inte om tråden hamnade rätt nu.... 
Iaf ska laga mat nu och jag mitt spån hade lämnat potatisen ute på altanen i en svartsoppåse då de var nyköpta och den är grön nu. Jag har skalat dem men alltså de är ju gröna. Min fråga är nu törs vi äta dem eller blir det ris till maten istället? Har hört att de ska vara giftiga då de har blivit grön...
//En oviss ganska klantig morsa 
NEJ! ät ej grön potatis, dem innehåller giftet solanin.
Solanin är en glykolalkaloid som förekommer naturligt i alla potatisväxter som ett skydd mot angrepp av svampar och bakterier. Den är väldigt giftig för både människor och djur, även i små doser.
Potatis som utsätts för angrepp i form av fysisk skada eller ljus kan utveckla förhöjda solaninnivåer. Är en potatis grön till färgen, så har den utsatts för ljus under tillväxt eller lagring och är ej lämplig som föda.
Den här artikeln är hämtad från
http://sv.wikipedia.org/wiki/Solanin