Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Dalarna KURS: Skogsträdgårdsodling i praktiken  (läst 267 gånger)

Totoro

  • Inlägg: 16
    • Närke
    • EdsBorn
Dalarna KURS: Skogsträdgårdsodling i praktiken
« skrivet: 28 jan-20 kl 11:04 »
Färnebo Folkhögskola erbjuder en distanskurs i Skogsträdgårdsodling i samarbete med Permakultur Stjärnsund.
Kursen är på distans med sex obligatoriska träffar i Stjärnsund i södra Dalarna. Under denna kurs lär du dig att planera, skapa och sköta en skogsträdgård samt att ta hand om skörden från odlingen.
En skogsträdgård är ett matproducerande ekosystem som skapats med naturliga ekosystems stabilitet och produktionsförmåga som förebild. Att anlägga en skogsträdgård innebär en aktiv insats för den biologiska mångfalden, har ett positivt klimatavtryck, minskar importberoendet av livsmedel och skapar per automatik en djup relation mellan odlaren och de lokala ekosystemen.

Under kursens gång kommer även ämnena omställning, matsäkerhet, resurskriser, klimathot och orättvis resursfördelning, lokala lösningar tas upp och fördjupas.
Mellan träffarna genomför deltagarna projektarbeten kring egna skogsträdgårdsprojekt samt fördjupningsarbeten.

Efter kursen ska deltagarna kunna anlägga, utveckla och ta hand om egna eller andras skogsträdgårdar samt behärska grunderna i de olika teknikerna som ingår i skogsträdgårdsodling.

För mer information och anmälan se http://farnebo.se/skogstradgardsodling-i-praktiken/


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

693 gäster, 11 användare (1 dolda)
Zeitchlen, Rosentorp, Björkris, Ett svart får, tranberga, Karlsdotter, LimJans, gorlan, starb, Radar

* Forum

* Om tidningen Åter- Precis som flera andra skriver så är det här en tidning som aldrig tycks bli inaktuell. Det senaste numret är precis lika intressant som det som kom för flera år sen. Att varje nummer har ett sorts register på baksidan som ger en snabb överblick av vad tidigare nummer sedan många år tillbaka har handlat om, gör det lätt att hitta precis vad man vill läsa om just nu.

Har man läs-svårigheter kan man dock ha lite invändning mot det lilla typsnittet och den täta texten, speciellt annonserna och baksidorna med extra liten text mot en flerfärgad bakgrundsbild.
/Jennifer

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser