Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Södermanland Rum att hyra vackert vid sjö  (läst 419 gånger)

Brojulia

  • Inlägg: 1
  • Bor på landet i Sörmland. Längtar mer gemenskap.
    • Södermanland
Södermanland Rum att hyra vackert vid sjö
« skrivet: 07 nov-19 kl 19:38 »
Vill du vara med i skapandet av en plats för gemenskap, skapande, odling, kursverksamhet, stillhet och naturupplevelser?

Vi har köpt vårt grannhus som tillsammans med vårt eget bostadshus, lada, snickarverkstad, växthus och bastu vid sjön, bildar en avskild plats i Sörmland. Vi skrev tidigare en annons om att vi sökte hyresgäster. Under hösten har det börjat forma sig tydligare vad vi söker och vad vi vill med platsen.

Vi vill att vi på sikt blir 5-7 vuxna på platsen, men i nuläget har vi två rum att hyra ut i det hus vi köpt. Vi renoverar nu på övervåningen för att det ska kunna ges kurser i mindre skala där. Våra planer är också att bygga till så att det blir mer plats för boenden och kursmöjligheter. Vi vill att platsen ska vara en plats för permanent boende, men dit vi också kan välkomna personer för kortare perioder och för kurser som främjar hållbarhet i det inre och i det yttre. En fristad där det går att hämta kraft, men också skapa och vara delaktig i att leva hållbart/resilient.

Vi söker nu dig som vill hyra ett av rummen på nedervåningen. Vi ser gärna att du vill vara med och skapa kursverksamhet. Eller att du ser det som en tillgång att det är kurser i huset då och då. Kanske vill du som en del av din sysselsättning vara med och bygga upp kursverksamhet eller koordinera/vara värd när det är kurser på plats.

Vi tror att den som flyttar in är stabil, känslomässigt mogen och händig. Vi vill dela boendegemenskap, mer eller mindre, t ex odla och ta hand om hus, basta, äta ihop ibland, ha bilpool och stötta varandra i vardagen. Vi kommer att ha gemensamma arbetsdagar för att underhålla och göra de förbättringar vi önskar på platsen.

Huset ligger vackert på en höjd med sikt ner till sjön. Det är 5 km till närmaste busshållplats, 15 km till Katrineholm där tåget till Stockholm tar ca 1 timme och till Göteborg dryga 2. Huset är på 130 kvadrat i två våningar. Det är två sovrum och kök och ett vardagsrum på nedervåningen. Under hösten muras kakelugnar upp i de två sovrummen. Badrum med golvvärme. Liten bod, utedass (men vattentoa finns inne) och möjligheter att ha höns. Eldstad i vardagsrummet (rörspis) och köket (köksspis). Fiberbredband.

Hyra per rum och tillgång till allt gemensamt är 2 500: - inkl. ved, bredband, sophämtning och latrintömning. El tillkommer.
Vi som bor på platsen nu är två vuxna (Anders och Julia) och en 8-åring, emellanåt också stora barn som kommer hem. Vi (Anders och Julia) har arbetat projektvis med de frågor vi har uppfattat som viktiga för vår tid och skapat projekt och hittat finansiering för att göra det. Våra språk som vi arbetar med är drama och teater. Vi njuter av dans, lek och nära möten. Vi längtar efter mer gemenskap och vill lokalt leva den förändring vi önskar se i världen, men också bli kraftfulla tillsammans för att påverka utåt i samhället.

Skriv till juliafries@gmail.com om du är intresserad


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

343 gäster, 11 användare (1 dolda)
Liisa, SheepyHollow, Landet, lantistanten, Efwa, grimbart, Millifist, Maleficum, Ek, sakletaren

* Forum

* Om tidningen Åter- Otroligt mycket läsvärda artiklar. Jag väntar alltid med spänning på nästa nummer, en otroligt bra tidning!
/ Pia Elldalen

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser