Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Johannesbröd  (läst 318 gånger)

Rita Grandin

  • Inlägg: 1
Johannesbröd
« skrivet: 06 nov-19 kl 11:55 »
Precis hemkommen från Kreta undrar jag vad jag kan göra med de fina Johannesbrödsfrukterna som jag plockat direkt från träden. Har förstått att man ska rosta dem innan man använder dem i t.ex. bakning. Är det bara att lägga dem i ugnen? Vilken temp och hur länge? Ska man rensa bort kärnorna?
Tacksam för svar.
Lilla Trilla

Litchikiwi

  • Inlägg: 1
SV: Johannesbröd
« Svar #1 skrivet: 07 nov-19 kl 20:02 »
Jag har inte så stor koll på rostningen däremot skulle jag råda dig till att ta bort kärnorna för de är steeenhårda. Man använde kärnorna som viktenhet förr och det är därifrån karat kommer. De utvinner även gummi ur kärnorna som används i sylt, glass, pappersindustrin mm. Om du ska använda Johannesbrödet i bakning tänk på att skidorna innehåller upp till 50% socker. Lycka till! Hoppas det blir bra =D.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

316 gäster, 7 användare
thryll22, Landet, Bösahusarn, Burn0ut, MinnaJosefin, Romeki, Klasb

* Forum

* Om tidningen Åter- Så mysig, inspirerande och härlig tidning! Sätter igång en känsla av att allt är möjligt. Vill bli självhushållare nu! I framtiden ska vi ha våran gård och Jag längtar så! Livet kan vara bra underbart och det är värt att kämpa för sin dröm så vi kan leva på riktigt. Inte i samhällets ekorrhjul utan ta tillvara på livet till fullo.
/ Linda

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser