Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Rekogård i Skåne eller Småland  (läst 526 gånger)

celia

  • Inlägg: 4
    • -
Rekogård i Skåne eller Småland
« skrivet: 28 aug-19 kl 23:26 »
Vill du bo i gemenskap men ändå i eget hushåll, nära naturen med möjlighet till att odla (åtminstone i liten skala) och dela bland annat trädgård, verksamhetsutrymmen, verkstad, ateljé, storkök och matsal, bil, uthyrningsverksamhet (både reko B&B och långtid) och vara med i kursverksamhet och tillsammans med andra skapa en liten ekoby i en redan existerande gårdsmiljö? Hör då av dig så kanske vi kan förverkliga en sådan vision tillsammans.

Vi är i det skedet där vi söker personer som har något kapital att satsa på ett köp eller har möjlighet att ta lån. På sikt söker vi även troligen hyresgäster. Planer finns också på någon sorts "time-share" möjlighet för fritidsboende.

Ett av ställena vi hittat i Småland har enorma möjligheter och har en bra utgångspunkt när det gäller ekologiskt odlande, hållbart liv och även verksamhet och är inte mer än runt 1,5 mil från Växjö. Vi har annars främst sökt i Skåne men fastighetspriserna är helt andra när man kommer upp i norra Skåne och Kronobergs län. OBS detta är inte för den som söker en ödegård att rusta upp, vi söker en fastighet som är i bra skick och som behöver vård och omsorg och som är en bra bas för vår planerade verksamhet och ett hållbart liv. Vi har ett cirkulärtänk när det gäller vår rekogård: Att göra en gammal fastighet anpassad till en hållbart livsstil istället för att bygga nytt.

Vi kommer att be er som är intresserade att berätta litet om er själva och era tankar och visioner eftersom det är viktigt att utgångspunkten är en något så när liknande för att gå vidare i planeringen tillsammans. Hör av dig här https://www.facebook.com/rekosmaland/
« Senast ändrad: 28 aug-19 kl 23:32 av celia »


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

370 gäster, 9 användare (2 dolda)
Tångräkan, Ett svart får, karsan, Mike.Erlandsson, Palle500, Besksöta, kloge74

* Forum

* Om tidningen Åter- Supernöjd med den nya tidningen! Ska fixa ny betalning nu så vi har täckt upp det kommande året, ser fram emot att bygga upp ett litet bibliotek av tidningarna. :) Och maken är ivrig att få testa på ölbryggandet som finns med i senaste numret.. :P
/Maria Örni

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser