Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Elak drake  (läst 211 gånger)

Ankeborg

  • Inlägg: 1
    • Värmland
Elak drake
« skrivet: 07 maj-19 kl 08:23 »
Relativt nyblivna Pekinganksägare har problem med våldsam hanne. Vi har ett 2-årigt ankpar med två avkommor av honkön. I morse upptäckte jag att en av "döttrarna" (ca 1 år) inte bara var kal i nacken utan också att hennes öga blivit helt vitt och hon  gick omkring väsande och skakade på huvudet. Tyvärr får det bli avlivning i kväll, men är det vanligt att hanen siktar in sig på en hona?  Han är mycket aktiv just nu och vill para sig hela tiden. När de är på landbacken blir det ofta lite problematiskt med balansen och han hackar sig fast i nacke och huvud. Ser inte särskilt skönt ut.  Annars trivs de och läger oftast  1 ägg/anka och dygn. De har en fin dam och uppskattar den mycket, gillar dessutom att vara ute i trädgården och speciellt i komposten ;D. Kan det vara så att vi måste byta hanne, trivs honor utan hanne eller behöver han helt sonika fler honor? Tacksam för svar/CJ
Ankeborg

Själv är bäste dräng

  • Inlägg: 10048
    • Östergötland
SV: Elak drake
« Svar #1 skrivet: 07 maj-19 kl 10:55 »
Han har nog fått henne som favorit. Fler honor underlättar, och att han blir äldre med.

Jag skulle nog skilja av honom ett tag, och behandla ögat på henne med lite antiseptisk salva. Våra (i och för sig myskankor) har haft skadade ögon ibland, men alla har repat sig. Ibland räcker det med att de får ha rent vatten och få vara i fred, ibland behövs salva.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

325 gäster, 7 användare (2 dolda)
Pumba, Björkris, hofboss, per.martinsson, petersbk

* Forum

* Om tidningen Åter- Den nya tidningen var t.o.m. skön att hålla i.Har även omslagets papper blivit lite annorlunda? Jag skriver lite annorlunda eftersom det är trevlig igenkänning i det som är väsentligt-nyttig läsning.Från min Växjöhorisont så var det trevligt att se Maja Söderberg och Nybrukarna. Lycka till med fortsättningen!
/John Moberg

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser