Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Sinläggning.  (läst 787 gånger)

Granträskarn

  • Inlägg: 20
    • Norrbotten
Sinläggning.
« skrivet: 23 mar-19 kl 16:20 »
Våran kviga kalvade 1 Juli-18 och allt gick bra och inga stora bekymmer att mjölka in henne. Nu mjölkar hon 6 liter/dygn och vi känner att det är dags att börja tänka på sinläggning. Hon är inte dräktig utan ska betäckas i sommar. Hur gör man enklast? Vi har betessläpp hör i början på juni och då har vi planerat att hon inte mjölkas längre. Kan man mjölka en gång/dygn i några veckor och sinar hon själv då eller? Vill att det ska bli bäst för henne och inga juverproblem. Råd och tips tack.

Tjalve

  • Inlägg: 3204
    • Blekinge
SV: Sinläggning.
« Svar #1 skrivet: 23 mar-19 kl 22:06 »
6 liter om dagen är ju inte mycket så går att sina direkt egentligen men mjölka en gång om dagen i någon dag och trappa ner ännu mer är väl det vanliga. Borde gå att sina helt på en vecka eller tio dagar. Ingen mening att dra ut på det och slita på kon. Du märker nog om juvret blir spänt och måste tömmas. 
Socialism is a philosophy of failure, the creed of ignorance, and the gospel of envy, its inherent virtue is the equal sharing of misery.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

233 gäster, 9 användare (1 dolda)
skogaliten, Liisa, von tratt, Ek, aralia, Galaxie, docswood, ctryxw

* Forum

* Om tidningen Åter- Har dessa godingar i mitt fritidshus och har lagt band på själv att inte läsa de förens jag har läst ut en annan bok, mycket tråkigare bok, vilket gett mig en rejäl sporre att läsa ut den och börja med dessa tidningar! Har tjuvläst en och spoiler, den var jätteintressant!
/Rebecca B

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser