Dela detta:
Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Jag bakade bröd med bra resultat.  (läst 189 gånger)

Fixasjälvkille

  • Inlägg: 298
    • Västergötland
Jag bakade bröd med bra resultat.
« skrivet: 03 feb-19 kl 18:42 »
Jag fick låna boken "Långjäst ock lättbakat" med Maria Blohm. Den var intressant. Man hade kranvatten utan att vara fingervarmt. Sen väldigt lite jäst "som en ärta". Sen vägde man alla ingredienser på vågen.  Nollställde var gång. Hällde direkt ur påse. Osv.

Jag lät köksmaskinen blanda i 5 min i låg hastighet. Sen grejade runt degen bara lite på en mjölad plåt.

 Jag jäste degen i 10 timmar. Det blev jättebra bröd. 2 limpor i form ock ett stort runt bröd.( jag gjorde i 2 omgångar när jag ändå höll på)  Det var nog de bästa bröd jag gjort. Knaprig yta ock segt ock gott. Inte smuligt som vanligt.

Jag kopierade lite ur den där boken. Sen såg jag att det stod mycket i datorn när jag googlade hennes namn. Hon var med på Kungörnens sida såg jag.

Att göra runda frukostbröd vore nog intressant. För degen blev inte speciellt kladdig. Det borde jag nog klara av. Sen får jag väl lära mig surdegs bak. Så slipper man köpa jäst.

 

Fixasjälvkille

  • Inlägg: 298
    • Västergötland
SV: Jag bakade bröd med bra resultat.
« Svar #1 skrivet: 10 feb-19 kl 16:56 »
Jag bakade igen. Samma recept som sist. Rågbröd i form blev hur bra som helst, Det jäste 13 timmar. Sen hade jag det inne i ugnen 20 min, inte 30. Sen hade jag 200 grader , inte 22 grader. Jag hade i lite havregryn som extra grej+brödkrydda. Äntligen har jag fått igång handlaget att höra eget bröd.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

145 gäster, 6 användare (3 dolda)
Swartz, Landet, Banelinjen

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser