Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  misslyckad äppelsaft  (läst 2545 gånger)

Våmhuskullan

  • Inlägg: 1519
    • -
misslyckad äppelsaft
« skrivet: 18 maj-07 kl 13:30 »
förvirrad och råka ha i för mycket socker i äppelsaften och den smakar bara socker  :-\
kan något annat göras av den? vin?

Skytten

  • Inlägg: 7426
    • Skåne
Re:misslyckad äppelsaft
« Svar #1 skrivet: 18 maj-07 kl 14:34 »
Är den mycket söt, så gör ett starkvin, en cider blir oftast inte så bra med för mycket socker.

Slå på jäshink och jäs ut med starkvinsjäst.


har du konserveringsmedel i saften går inte detta.
« Senast ändrad: 18 maj-07 kl 14:43 av Skytten »
Det bästa sättet att misslyckas, är att inte försöka!

Våmhuskullan

  • Inlägg: 1519
    • -
Re:misslyckad äppelsaft
« Svar #2 skrivet: 18 maj-07 kl 15:03 »
Citera
har du konserveringsmedel i saften går inte detta.

askorbinsyra?

Skytten

  • Inlägg: 7426
    • Skåne
Re:misslyckad äppelsaft
« Svar #3 skrivet: 19 maj-07 kl 10:21 »
Konserveringsmedel av alla slag är ju till för att förhindra jäsning, så det lämpar sig inte för vintillverkning.

Den söta saften kan ju sparas och späs ut med sursaft när du kan göra sådant.
Det bästa sättet att misslyckas, är att inte försöka!

Sirpusbollen

  • Inlägg: 858
  • odling, raw food och sløjd
    • Hälsingland
Re:misslyckad äppelsaft
« Svar #4 skrivet: 19 maj-07 kl 10:24 »
Testa att frysa in lite till glass.. Isglasspinnar kanske? Fast de blir ju ändå bara sockersmak kanske  ::)
Drömmer om lerigt hobbithus, permakultur, bin, gröna odlingar och egen spirulina. Inspiration och skapa <3
Lev och Spira - Raw food och hälsa

 

Våmhuskullan

  • Inlägg: 1519
    • -
Re:misslyckad äppelsaft
« Svar #5 skrivet: 19 maj-07 kl 22:24 »
Citera
Konserveringsmedel av alla slag är ju till för att förhindra jäsning, så det lämpar sig inte för vintillverkning.

Den söta saften kan ju sparas och späs ut med sursaft när du kan göra sådant.

att jag inte tänkte på det....smart! ;D

JGR

  • Inlägg: 32
    • Skåne
Re:misslyckad äppelsaft
« Svar #6 skrivet: 27 jun-07 kl 19:48 »
Kanske inte går att frysa om det är för mycket socker.
Har själv gjort hylle/fläderblomssaft med för mycket socker.
Den fryser inte utan blir som någon sorts iskräm.

Edgar

  • Inlägg: 3246
    • -
    • Kennel Hustomten
Re:misslyckad äppelsaft
« Svar #7 skrivet: 27 jun-07 kl 20:12 »
Kanske inte går att frysa om det är för mycket socker.
Har själv gjort hylle/fläderblomssaft med för mycket socker.
Den fryser inte utan blir som någon sorts iskräm.

Om det är för mycket socker kanske den inte stelnar, men hållbarheten kommer sig av den låga temperaturen.  Tänk bara på att förpacka väl, enkelpåse kanske läcker.

Edgar


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

590 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Köpte numret främst för att jag tänker lära mig spinna, men förutom det fanns mycket annat intressant, som skötsel av naturbetesmarker och hoppfulla nybörjarbrev!
/Johanna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser