Dela detta:
Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Myror i komposten, massor av myror, hur slippa?  (läst 6977 gånger)

martin6718

  • Inlägg: 3
SV: Myror i komposten, massor av myror, hur slippa?
« Svar #20 skrivet: 29 apr-18 kl 12:23 »
Förra året blev jag av med skogsmyror genom att hälla ut väldigt fint majsmjöl runt golvlistorna där jag bor, det hjälpte men det är oklart om det är själva växten eller olägenheten att få fint majsmjöl klistrade runt fotknölarna som avskräckte de små. Jag pratade faktiskt med dem, enligt en idé jag snubblat över på youtube om en kvinna som med hot och mutor pratat ut sina myror ur huset. Jag fick inte intryck av att det gjorde någon större verkan på mina myror. När ingenting slutgiltigt hjälpte så köpte jag (i viss desperation må erkännas) Myrr men jag behövde aldrig använda det, tack och lov för några dagar senare var myrorna borta. Möjligen kände de allvaret när jag gick från ord till handling.

Thomas_

  • Inlägg: 1661
  • Biodling sedan -94, Möbel/Finsnickare sedan -97.
    • Skåne
SV: Myror i komposten, massor av myror, hur slippa?
« Svar #21 skrivet: 29 apr-18 kl 13:24 »
Jag pratade faktiskt med dem, enligt en idé jag snubblat över på youtube om en kvinna som med hot och mutor pratat ut sina myror ur huset. Jag fick inte intryck av att det gjorde någon större verkan på mina myror.

Gratulerar till den insikten.  ;D
Egenföretagare som lever på bi, pollineringstjänster, Drottningodling, uthyrning av bisamhälllen till företag och privatpersoner, honung, samt snickeriarbeten. Avelsarbetare i Lunds Biavelsklubb. Korsvirkeshus med 8 rum och kök, jordvärmepump med 1 000 meter kollektorslang + Contura 520 Täljsten

martin6718

  • Inlägg: 3
SV: Myror i komposten, massor av myror, hur slippa?
« Svar #22 skrivet: 29 apr-18 kl 15:55 »
Att det inte gjorde någon större verkan? Ja det vet vi ju inte  ;) Kanske är det möjligt att kommunicera även med myror.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

66 gäster, 3 användare
Potatisblomma, Henrik1983, Castor fiber

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser