Dela detta:
Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  IB eller är det någon bristsjukdom?  (läst 343 gånger)

Herr Ober

  • Inlägg: 5
    • Västergötland
IB eller är det någon bristsjukdom?
« skrivet: 28 jan-18 kl 11:14 »
Jag har övertagit en flock höns med tupp av föregående ägarna till gården vi köpt, tänkte att det var ett smidigt sätt att komma igång novis som jag var. Men fy vad kämpigt det varit, hönshuset visar sig vara så sjukt opraktiskt och invaderades av möss, sork och råttor strax efter att vi flyttat in för två månader sedan  Kvalster och skit och den stackars tuppen hade kalkben, två höns har vi förlorat redan varav en till höken och den andra fortfarande ouppklarat mord
Sakta men säkert börjar vi få bukt med ohyran och tuppens ben har blivit så mycket bättre, då börjar det plötsligt värpas konstiga ägg! Alldeles knöliga, när jag söker på det ser det ut som IB-ägg...först trodde jag det var en höna bara men en dag var det 3 "fulägg" så det är ju fler som värper äggen. Är det något som läker ut eller måste man ta bort hönorna? Det enda jag kan läsa mig till är att äggproduktionen kan minska men det är precis lika många ägg som innan. Bifogar en bild på hur äggen sett ut, det i mitten är hur dom flesta ser ut men sen är det oftast ett eller två fulägg varje dag.
<img src="https://www.alternativ.nu/MGalleryItem.php?id=9495" alt="" /img>
« Senast ändrad: 28 jan-18 kl 11:44 av Herr Ober »

välås

  • Inlägg: 37
    • Ångermanland
SV: IB eller är det någon bristsjukdom?
« Svar #1 skrivet: 28 jan-18 kl 15:12 »
Om äggskalen är tunna och ägget känns lite mjukt o skört att ta i så är det nog bara kalciumbrist, kalkbrist. Ge dem torkade o lite brända, krossade äggskal eller snäckskal. De behöver det för sin äggskalsproduktion.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

48 gäster, 1 användare
s032uj

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser