Snott ett recept på internet,,står i ugnen just nu.
Det serveras med olika grönsaker som a-l-l-t-i-d finns med vid kvällsmaten:
surkål, plommontomater, svarta oliver, picklad röd lök, inlagd vitlök, röd paprika, röd paprika med ost, gurka
Det blir inte helt vegetariskt då det finns korv vid sidan också.
´Texten nedan snodd på internet:
2,5 kg kålrötter
2 dl mjölk
1 dl skorpmjöl
75 g smör
2 ägg
0,75 dl mörk sirap
salt efter smak
2 krm malen kryddpeppar
1 krm malen svartpeppar
0,5 krm malen vitpeppar
Smaka av och justera.
Koka kålrötterna (i bitar) mjuka i saltat vatten. Mosa dem.
Vräk i smör (medan det är varmt, så att det smälter), mjölk, uppvispat ägg, skorpmjöl/ströbröd, sirap och kryddor. Vispa nåsåinihelvete.
Häll ner i en smord form, lägg på ytterligare några klickar smör. In i ugn hur länge som helst på max 150 grader