Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Späck.  (läst 792 gånger)

ojkooj

 • Inlägg: 81
 • 2 Brahma
  • -
Späck.
« skrivet: 26 dec-17 kl 11:26 »
Gjorde Rilllons. När de var uppätna fanns späcket kvar i burken. Någon som har en idé om vad vi kan göra med det? Typ 5 dl.

Det är alltså tillagat 1 gång. Hårt som smör i rumstemp och vitt till utseendet. Luktar fläsk och vitt vin.Postat med Alternativ.nu´s app


Skogsvilde

 • Inlägg: 12277
 • Raka puckar!
  • -
SV: Späck.
« Svar #1 skrivet: 26 dec-17 kl 12:52 »
Bredbart? Ha det på mackorna.
Använd när du steker.
Om du skall ut och gå i mörker längs våra vägar utan reflex så kan du fortfarande rädda liv!
Anmäl dig till donationsregistret redan i dag!

TW

 • Inlägg: 2616
  • Finland
SV: Späck.
« Svar #2 skrivet: 26 dec-17 kl 14:38 »
Förr bredde folk ofta ister på brödet till vardags för att spara på det dyra smöret. Fattigfolk hade knappast någonsin något smör på brödet.

På Färöarna äter de rått valspäck med torrfisk och potatis så det inte skall bli så torrt.... men nu håller grindvalarna på att bli så förgiftade av miljögifter att späcket inte längre är hälsosamt.
Bor redan på landet men drömmer om ett eget litet hus......
Timmerman och snickare och byggnadsingenjör och gör-det-självare. Gör väldigt mycket av litet men kan inte göra allt av ingenting.
Antifacist.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Att jag läst samtliga gamla nummer som fanns att få tag på för utlåning av denna tidning säger väl en hel del om vad jag tycker om den. En del av dem har jag lånat flera gånger. Jag älskar tidningen! Den är idérik, hoppingivande, livsbejakande, inspirerande och informativ och får mig att sjuda av iver och verksamhetslust. Jag kommer att köpa gamla nummer några i taget och nu är det verkligen dags att starta en prenumeration!
/Anneli

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser