Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Färga med Aroniabär  (läst 1395 gånger)

Johanna Jacobson

  • Inlägg: 1
Färga med Aroniabär
« skrivet: 27 aug-17 kl 09:40 »
Hej jag är sugen på att färga lite tyg och garn med Aroniabär. Är det någon som har gjort det och har ni betat först eller inte. En sak till, har ni fryst bären först eller plockat och färgat med en gång? Tack på förhand! 😊

Varg-älva

  • Inlägg: 1229
    • Finland
SV: Färga med Aroniabär
« Svar #1 skrivet: 03 sep-17 kl 17:24 »
Jag tror inte att färgen är vidare härdig. När jag plockat aronia-bär är allt ganska rödprickigt, men allt går utan problem bort i tvätt, också intorkade fläckar.

Vad som däremot inte går bort i tvätt är när man kärnat ur körsbär. Den saften färgar kökshandukarna bruna, och den färgen sitter kvar ännu flera år efter....


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

962 gäster, 11 användare (2 dolda)
kulvej, -kaja-, TL, kaninohöns, Ett svart får, blomharet, skrot matte, DolbyAtmos, Frk_lillrauk

* Forum

* Om tidningen Åter- Denna tidning snubblade jag över redan 2002 typ, det bästa att lära sig de mästa. Varje person i detta avlånga land borde läsa denna. Butiker borde ta in dessa... älskar denna tidning. Köpte förut mycket böcker i butiken för många år sedan, men dom kom bort, syrakulturen , ost till husbehov och en del andra.
/ Anna-karin A

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser