Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Stängsel till getter  (läst 8436 gånger)

Krusmynta

 • Inlägg: 120
Stängsel till getter
« skrivet: 26 aug-04 kl 13:26 »
Getter och stängsel är ett ständigt dilemma, ni som har getter, vilket slags stängsel har ni och ungefärlig yta innanför detta? :)

Kattis

 • Gäst
Re:Stängsel till getter
« Svar #1 skrivet: 26 aug-04 kl 13:36 »
Jag har vanligt fårstängsel med en eltråd spänd ovanför.  Det funkar bra.
//Kattis

Camilla

 • Gäst
Re:Stängsel till getter
« Svar #2 skrivet: 26 aug-04 kl 16:20 »
Stängsel: granslanor = grantoppar, hämtade från grannens skogsgallring (jo, vi fick lov  :P), egenhändigt hemsläpade och kvistade... Gratis men tidskrävande.
Vi provade att göra glesare stängsel först, men då ålade sig den lille j***ungen ut ett par ggr/dag  ;D. Det som syns på bilden har de inte tagit sig över/under/igenom (än...). Funderar på att sätta hönsnät längst ner runt en av hagarna, både för att stoppa framtida killingar och för att kunna att ha kaniner gående i hagen.

Yta: just nu ca 2000 kvm indelat på 4 fasta hagar (åt 2 getter).

« Senast ändrad: 26 aug-04 kl 16:40 av Camilla »

Krusmynta

 • Inlägg: 120
Re:Stängsel till getter
« Svar #3 skrivet: 26 aug-04 kl 22:28 »
Oj vilket vackert stängsel! Men det ser som sagt tidsödande ut! Gärdsgård funkar ju också, förståss, men det är inget man bara slänger upp precis...

Har satt upp fårstängsel hemma år de två små dvärgetter som snart anländer, hoppas att det ska funka, annars blir det eltråd oxå..

Krusmynta

 • Inlägg: 120
Re:Stängsel till getter
« Svar #4 skrivet: 31 aug-04 kl 06:52 »
 :D Det blir eltråd oxå.... eftersom den lilla är så liten, att hon kränger sig igenom fårstängslets rutor! Men en eltråd nere, och en längst upp bör kanske råda bot på detta!

Eva

 • Inlägg: 197
 • Balans, harmoni, gemenskap, eftertanke, mening
  • Värmland
Re:Stängsel till getter
« Svar #5 skrivet: 07 sep-04 kl 23:48 »
Vilket jättefint stängsel Camilla! Jag undrar hur ni har satt fast slanorna, spikat eller virat ståltråd kanske? Jag kan inte se på bilden hur det är fastsatt tyvärr. Har ni grävt hål i marken/slagit i slanorna o doppat dom i tjära innan?
Jag vill bo med skogen i ryggen.

Camilla

 • Gäst
Re:Stängsel till getter
« Svar #6 skrivet: 08 sep-04 kl 08:39 »
Eva, vi har spikat fast slanorna. Stolparna spetsade vi och brände i spetsiga delen för att de förhoppningsvis ska hålla lite längre och slog sedan ner dem med slägga (gjorde inte hål innan, har en stark sambo och ganska stenfri mark...) Vi har väl inga större förhoppningar på att staketet ska hålla så väldans länge, men förhoppningsvis håller det så länge vi bor kvar här iallafall (och billigt var det  8)).
Kul att ni tyckte staketet var snyggt - är ganska nöjd själv!  :)

Krusmynta

 • Inlägg: 120
Re:Stängsel till getter
« Svar #7 skrivet: 09 sep-04 kl 09:28 »
...och vårat börjar nu att likna ett fort!!
De går rakt igenom rutorna på fårstängslet! Så nu är det hönsnät längst ner oxå, fast det räckte inte hela vägen, så nu tvinnar jag fast vajer uppifrån och ner, i mitten på alla rutor..phu!

Fast de börjar vänja sig vid tillvaron, och längtan efter mamma börjar tunnas ut, så de håller sig hyfsat bra innanför nu! :)

leifhh

 • Gäst
Re:Stängsel till getter
« Svar #8 skrivet: 03 mar-05 kl 12:37 »
Nu har jag ingen aning om man får göra på detta vis längre. Men i etnologisk litteratur finns gott om belägg för att getter systematiskt försågs med olika former av hinderdon för att inte rymma. Tex bands olika ben ihop för att förhindra hopp, kring halsen kunde olika former av ok placeras för att förhindra genombrytningar genom staket. Den som är nyfiken på detta kan ju slänga en kik i Matyas Szabos avhandling "Herdar och husdjur" från 1970

Krusmynta

 • Inlägg: 120
Re:Stängsel till getter
« Svar #9 skrivet: 07 mar-05 kl 12:51 »
Inte aktuellt för mig och mina getter.Då hittar jag dom hellre ännu en gång på grannens tak när jag kommer hem från jobbet! ;D

Rosa

 • Inlägg: 3282
 • ♥♥ Limousin ♥♥
  • -
Re:Stängsel till getter
« Svar #10 skrivet: 10 mar-05 kl 07:54 »
Nu har jag ingen aning om man får göra på detta vis längre. Men i etnologisk litteratur finns gott om belägg för att getter systematiskt försågs med olika former av hinderdon för att inte rymma. Tex bands olika ben ihop för att förhindra hopp, kring halsen kunde olika former av ok placeras för att förhindra genombrytningar genom staket.
;D Gissa tre gånger om något av detta skulle vara tillåtet...
Givetvis nej nej och NEJ!
Ekologisk Limosinkor Blondekor och Fjäll/Fjällnärakor.
25Leicesterfår & 9 Helsingefår.Limousine ♥ har lägst foderförbrukning/kg tillväxt.

I@

 • Gäst
Re:Stängsel till getter
« Svar #11 skrivet: 14 apr-05 kl 12:15 »
Hej!
Om jag skaffar getter någon gång (som jag funderar på att göra i framtiden) så skulle jag nog sätta upp ett högt Gunnebo-stängsel. Det är ganska dyrt, men det är säkert bra och håller länge. ;)
Mvh Ia
« Senast ändrad: 14 apr-05 kl 12:16 av I@ »


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- För moder jord skull!
/Henrik

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser