Tipsa på plocksidan i nästa Åter!
Smarta självhushållarknep, goda råd, aktiviteter, böcker, hemsidor eller prylar.
Maila petter@alternativ.nu Max 500 tecken och gärna bild.
Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Odla mört  (läst 1561 gånger)

Bustman

  • Inlägg: 1
    • Småland
Odla mört
« skrivet: 12 jan-17 kl 21:27 »
Hejsan, jag och en kompis tänkte ha lite mört i en gammal frysbox för att alltid vara redo när de är dags att angla. Vad krävs för att de ska överleva mer än mat givetvis, samt går de få dem att föröka sig?

Mjölnaren

  • Inlägg: 54
    • Halland
SV: Odla mört
« Svar #1 skrivet: 13 jan-17 kl 00:35 »
Du kommer behöva en pump som tillför syre i vattnet.  Jag tror inte att de går att få dem att föröka sig i en gammal frysbox.

tropfrog

  • Inlägg: 1813
    • Västergötland
SV: Odla mört
« Svar #2 skrivet: 15 jan-17 kl 12:03 »
Alla fiskar producerar ammoniak/ammonium via gälarna. Detta blir ganska så snabbt giftigt för dem. Det fräter på fiskens hjälar och tar syrets plats i blodet, symptomen liknar syrebrist. Det finns tre sätt att bli av med ammonium.

1 kontinuerliga Vattenbyten
2 upptag i växter, hornsärv är nog effektivast.
3 biologisk filtrering.

Det första håller bara nere nivåerna, går inte att hålla noll. Det andra kräver god belysning och viss näringstillskott. Det sista är det säkraste, men kräver delvis Vattenbyten för att bli av med restprodukter. En kombination av två eller tre är det allra bästa. De flesta akvarium går på 1 och 3.

Det är inte troligt att du får mört till lek så. Om du skulle få det så måste du snabbt få ut den befruktade rommen för mört äter både rom och yngel.

Mvh
Magnus


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Denna tidning snubblade jag över redan 2002 typ, det bästa att lära sig de mästa. Varje person i detta avlånga land borde läsa denna. Butiker borde ta in dessa... älskar denna tidning. Köpte förut mycket böcker i butiken för många år sedan, men dom kom bort, syrakulturen , ost till husbehov och en del andra.
/ Anna-karin A

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser