Slaktvikten beror ju helt på vid vilken ålder du väljer och vad du vill använda fågeln till.
För "grillkyckling" brukar man rekomendera slakt vid dryga kilot i vikt och det inträffar vid 3-6 månaders ålder beroende av ras.
Äldre höns och tuppar låmpar sig dåligt för grill men kan med fördel användas till färsrätter, syltor, grytor och soppor.
Jag tror inte att jag någonsin ätit en blomme så jag kan inte ge dig några uppgifter om just den rasen.
Men jag har/har haft haft leghorns, wyandottes, olika "Rocks", RIR´s, Americanas, aurocanas, Cornish m.fl och alla utom kanske leghorns blir goda matfåglar med rätt tillagning oavsett slaktvikt.
Jag brukar inte slakta förräns hönan börjar avta i äggproduktionen, tycker att den gör större nytta som äggproducent än som en måltid för familjen. Tuppar slaktar jag vid c.a 5 månaders ålder.