Pumpa gör sig extra bra ihop med sälta, eller lite kryddhetta, tycker jag - iom att det har en så söt och fin smak i sig självt.
Jag rekommenderar varmt att göra en gryta med kokosmjölk, kikärter och röd currypasta - där pumpan är huvudrollsinnehavare. Har inga recept, jag höftar alltid, men det är oftast så enkelt som att bara slänga ihop allt och låta det puttra till spumpan är lagom mjuk.
En annan fantastiskt god sak jag brukar göra, är att helt enkelt fräsa kuber av butternutpumpa ihop med halverad brysselkål, och just när det börjar mjukna slår jag över lite balsamicovinäger, kryddar med något man tycker om, saltar litegrann och avrundar med pumpakärnor. Ätes omgående. Gör sig otroligt fint ihop med fetaost, om man äter mjölkprodukter, eller för sig själv. (Funkar på julbordet också! Då slängde jag i torkade tranbär eller lite granatäpplekärnor och kryddade med kanel, timjan och cayenne + salt.)
Bästa receptet jag testat är dock detta:
http://minimalistbaker.com/vegan-thanksgiving-wraps/ (Bytte bara sötpotatisen mot butternutpumpa, jag byter rätt ofta den ena mot den andra, beroende på vad jag har hemma.)
Helt sanslöst gott, tyckte vi!