Dela detta:
Dags att fylla plocksidan i nästa nummer av Åter!
Har du något bra självhushållartips eller ett gott recept att bjuda på? Är det någon aktivitet, träff eller möte på gång? Är det någon bok, hemsida eller pryl du vill tipsa om?
Maila in ditt tips till petter@alternativ.nu
Alla publicerade tipsare belönas med ett gratis nummer i prenumerationspotten.
Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  groddning  (läst 1120 gånger)

diza

  • Inlägg: 19
groddning
« skrivet: 27 aug-15 kl 11:31 »
Jag har läst att man ska grodda en del groddar i mörker, och andra kan lika gärna groddas utan det.
Verkar vara lite olika besked om detta från olika håll... Hur gör ni?
Och framförallt; Är det någon som vet vilka groddar som måst ha mörker och vilka som inte behöver det?

christelle

  • Inlägg: 7461
    • Blekinge
SV: groddning
« Svar #1 skrivet: 27 aug-15 kl 11:57 »
Jag groddar mest alfalfa och mungbönor. De rinner av i glasburk som står uppochner på avrinning i en upphängningskorg direkt under lampan ovanför diskbänken, jag skulle aldrig komma ihåg att skölja av groddarna om de inte hängde där och när de är klara brukar de skifta fint i grönt eftersom de har ljus mest hela tiden.
The woods are lovely, dark and deep.
But I have promises to keep,
and miles to go before I sleep.   R. F.

diza

  • Inlägg: 19
SV: groddning
« Svar #2 skrivet: 28 aug-15 kl 14:50 »
Jaha... så då är det inte nödvändigt att ställa in dem i mörker kanske då. Läste någonstans att det mest var en fråga hur grova eller smala/späda man ville ha dem... Ju mer ljus desto grövre, tyckte den personen.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser