Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Messmör av vassla från färskosttillverkning  (läst 1316 gånger)

Kanin-Eva

  • Inlägg: 785
    • Dalarna
Messmör av vassla från färskosttillverkning
« skrivet: 21 aug-15 kl 13:46 »
Jag har köpt kultur för färskosttillverkning från Ostlabbet och gjort flera lyckade omgångar. Vasslan som blir har jag slängt efter att ha frusit in tillräckligt för framtida bakning. Nu funderar jag på om det istället skulle gå att göra messmör av den. Överallt där man beskriver messmörstillverkning pratar man om vassla från hårdostar. Är det någon skillnad (varför skulle det vara det egentligen ??? ????) på den och min vassla? Kan jag göra som beskrivs i recepten och få fram riccotta och messmör från färskostvasslan?
Lever min dröm på världens vackraste plats med min man, kaniner, hundar, höns och odlingar.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

599 gäster, 2 användare
Nataks, Assa

* Forum

* Om tidningen Åter



- Mycket intressant och inspirerande läsning! Jag har lärt mig mycket användbart, bl.a inför eventuella framtida getter. Tidningen är dessutom väldigt fin att bläddra i. Otroligt prisvärd! En får mycket för sina 30 kronor.
/Sofie S

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser