Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Chevré  (läst 1360 gånger)

MariaAnd

  • Inlägg: 1
Chevré
« skrivet: 26 jul-15 kl 08:50 »
Hittar inget recept på just Chevré.
Skulle önska en beskrivning från början till slut. Hoppas någon här kan hjälpa mig.

Nymans

  • Inlägg: 50
    • Gotland
SV: Chevré
« Svar #1 skrivet: 26 jul-15 kl 13:44 »
Jag antar att du menar chèvre. Hittade den här länken. http://fiascofarm.com/dairy/chevre.htm

 

macker

  • Inlägg: 146
    • Skåne
SV: Chevré
« Svar #2 skrivet: 26 jul-15 kl 22:21 »
Jag gör såhär....
mjölk 20-22 grader,
 2-3 % mjölksyrakultur messofil och bara lite löpe.
Låt stå ca 24 timmar Ph 4.42 är optimalt.
Skopa försiktigt upp i höga Chevre formar, fyll på några gånger.
Låt stå i 2 dygn, ta sen ur formarna och salta osten runt om.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

518 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Superbra tidning, väldigt intressanta artiklar.
/ Jimmy

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser