Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Ny bock till flocken  (läst 649 gånger)

cocosbusen

  • Inlägg: 148
    • Bohuslän
Ny bock till flocken
« skrivet: 11 mar-15 kl 09:37 »
Hej hej

Undrar hur lång  tid det ungefär brukar ta innan en ny bock anpassar sig med nytt ställe, nya tjejer och allt som hör där till?


Trollmor

  • Inlägg: 10732
  • Måtte jag inte leva förgäves.
    • -
SV: Ny bock till flocken
« Svar #1 skrivet: 12 mar-15 kl 12:44 »
En normal getabock alltså, som kommer åkande i bil eller släp, och släpps ut till ett par Tjusiga Tjejer?  Innan han känner sig helt hemma?  Jag gissar på ungefär två minuter.  Eller kanske en halvtimme.  Sen lite längre tid innan han slutar att uppvakta dem hela tiden.

  Räkna med 21 dagars brunstintervall på varje fertil tjej, och 148 dagars dräktighet.  Det är alltså inte alldeles perfekt årstid nu att släppa ihop dem.  Och om du sätter honom i egen hage/box, och han känner doften av flickorna, DÅ lär han inte bli helt nöjd.  Man kan säga att han utsätter stängslet/boxen för påfrestningar.  :P

  Om han lyckas ta sig ut, så lär det bli killingar vid fel årstid.  Men om han inte lyckas, eller om du lyckas binda fast honom (tjudra honom), då utsätts hans sinne för mycket stora påfrestningar.  Det är i den situationen som bockar kan bli ilskna.
En får va gla att en ä sum en ä, när en nu ente ä sum en saa.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Så mysig, inspirerande och härlig tidning! Sätter igång en känsla av att allt är möjligt. Vill bli självhushållare nu! I framtiden ska vi ha våran gård och Jag längtar så! Livet kan vara bra underbart och det är värt att kämpa för sin dröm så vi kan leva på riktigt. Inte i samhällets ekorrhjul utan ta tillvara på livet till fullo.
/ Linda

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser