Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  ELDÖGA/Lövudden: Kurser 2015  (läst 484 gånger)

eldöga

  • Inlägg: 51
  • eldöga
    • Östergötland
    • ELDÖGA
ELDÖGA/Lövudden: Kurser 2015
« skrivet: 11 jan-15 kl 23:15 »
ELDÖGA/Lövudden: Kursprogram för 2015

April (25/4): Permakultur med designteori och praktisk tillämpning. Föredrag och bildvisning om permakulturens grunder. Arbete med några av designprojekten på Lövudden, såsom dammar, skogsträdgård, polykultur och perenna växter.
April (26/4): Ätliga växter i det möjligas gränsland från trädgård, natur och jordkällare. Vad finns kvar i förråden, vilka vilda och ätliga växter finns att skörda. Vilka perenna grönsaker har tittat fram och erbjuder färsk och frisk råvara. Vi tappar björksav, gör örtsalt och lagar mat med det som finns tillhanda.
Maj (23/5): Ekologisk odling. Föredrag och bildvisning kring den ekologiska odlingens grunder från sådd till skörd. Praktiskt arbete bland Lövuddens odlingsbäddar, växthus och odlingscirklar.
Maj (24/5): Ekologisk odling. Fördjupning och exempel på odling i lite större skala för självförsörjning. Praktiskt arbete med Lövuddens mer experimentella odlingsbäddar och åkerytor.
Juni (27/6): Designprocess och konstnärligt skapande. Samtal kring den skapande processen. Vi inspirerar oss och resultatet blir skulpturer eller installationer att ta med hem eller ställa ut i skogsträdgården på Lövudden.
Juni (28/6): Trähantverk och snickeri med kunskap om verktyg, arbetsmaterial och metoder. Vi snickrar något enkelt och innehållsrikt medan vi ändå håller på.
Juli (18/7): Småskaligt ekologiskt byggande. Föredrag och bildvisning kring ekologiskt byggande. Praktiskt arbete med pågående byggnadsprojekt på Lövudden.
Juli (19/7): Byggnadsvård. Introduktion till vad ämnet byggnadsvård inbegriper. Praktiskt arbete med Lövuddens byggnader med bl.a. byggnadsanalys, äldre målningsmetoder och fönsterrenovering.
Augusti (29/8): Permakultur med designteori och praktisk tillämpning. Föredrag och bildvisning om permakulturens grunder. Arbete med några av de pågående designprojekten på Lövudden, såsom dammar, skogsträdgård, polykultur och perenna växter.
Augusti (30/8): Konservering av livsmedel. Föredrag och bildvisning om olika konserveringsmetoder samt praktiskt arbete med önskade metoder, som kan vara torkning, inläggning, inkokning och mjölksyrejäsning.
September (26/9): Äpplemustning och cidertillverkning. Vi pressar must av de äpplen som finns tillhands och lär oss att göra cider.
Oktober (24/10): Träd och buskar med landskapsvård och småskaligt skogsbruk. Föredrag och bildvisning om landskapsvård och småskaligt skogsbruk. Praktiskt arbete med röjning, beskärning och övrigt arbete i landskapet kring Lövudden.
Oktober (25/10): Skogsträdgård. Föredrag och bildvisning om vad en skogsträdgård kan vara. Praktiskt arbete med Lövuddens skogsträdgård innebärande växtkännedom, röjning, plantering och beskärning.

Kurserna håller på i en dag (lördag eller söndag), börjar klockan 10 och slutar när det passar. De kostar inga pengar. Det går att bo på kursplatsen vid medverkan på helgens båda kurser. Egen mat medtas alternativt råvaror till gemensam matlagning. Kursernas nivå och innehåll anpassas på ett flexibelt vis till kursdeltagarna och ingen särskild förhandskunskap är nödvändig. Lövudden befinner sig 7 mil sydöst om Linköping, nära byn Hannäs och en av de nordvästra vikarna av sjön Vindommen.

Information och anmälan:
Jan Gustafson-Berge, kosmotopia@gmail.com, http://eldoga.wordpress.com
Entusiastisk och positivt tänkande mångsysslare med praktisk och filosofisk inriktning


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

145 gäster, 5 användare
Hugo-, Prillis, bullen11, hofboss, Sven.82

* Forum

* Om tidningen Åter- Den bästa tidningen någonsin.
/Karl-Lucas

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser