Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Kvarg  (läst 3274 gånger)

willetyra

  • Inlägg: 4
    • Småland
Kvarg
« skrivet: 28 maj-14 kl 08:20 »
Hej på er!  Jag undrar om någon vet hur man gör kvarg själv? Undrar även om hemmagjord färskost fungerar att använda på samma sätt som philadelphia i bakade cheesecakes?  Tack på förhand! Willetyra
/mvh Birgitta

willetyra

  • Inlägg: 4
    • Småland
SV: Kvarg
« Svar #1 skrivet: 02 jun-14 kl 21:25 »
Ingen som har någon idé?
/mvh Birgitta

kurt

  • Inlägg: 3488

willetyra

  • Inlägg: 4
    • Småland
SV: Kvarg
« Svar #3 skrivet: 03 jun-14 kl 16:28 »
Tack Kurt!
/mvh Birgitta

 

däkan

  • Inlägg: 33
  • Varje dag räknas och då lönar sig inte gnällande.
    • Skåne
SV: Kvarg
« Svar #4 skrivet: 25 feb-19 kl 17:48 »
Hej på er!  Jag undrar om någon vet hur man gör kvarg själv? Undrar även om hemmagjord färskost fungerar att använda på samma sätt som philadelphia i bakade cheesecakes?  Tack på förhand! Willetyra

Tänkte att du skulle få ett färskt svar från mig nu också - efter 5 år. ;)

Maxi sålde ut ekologisk lättfil igår, 1kr/1 liter. Köpte 3 förpackningar. Kort datum förstås.

Nu tycker jag lättfil är lite skarp i smaken så jag tog en stor gryta, satte ett durkslag över.
På med en sliten kökshandduk (jag äger ingen silduk nämligen) och hällde i filen där.
Sedan på med lock och nu har det fått stå över natten i kylskåp.
Blev så GOD kvarg! Bra konsistens och lätt att blanda i valfri ingrediens.

Skulle kanske ha kokat upp filen men hittade ett recept på nätet där det inte behövdes (egenhändigt testat av den bloggaren).
Livet är ditt - dock bara en gång, så passa på!


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

528 gäster, 2 användare (1 dolda)
eriksjos

* Forum

* Om tidningen Åter



- Hämtade just ut 11 gamla nummer av tidningen och skrockade välmående när jag öppnade paketet. Det ska bli så intressant att läsa dessa <3 Flera av sakerna känns väldigt aktuella just nu. Har bla funderat på jordkällare, flytta en timring och veganmat för självhushållare. Nu är jag ingen äkta vegan då jag blev lika glad över att ett nummer handlar om beredning av fårskinn men jag äter veganskt.
/Anna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser