Hitta det här på FB ja tycker det var läsvärt och något att fundera över. Har ni odlare rätt kunskap om vad som händer när man förädlar
Dagens vete är förädlat och skiljer sig från det vete som användes förr i tiden. Idag finns 10 gånger mer gluten i vete, jämfört med den mängd som fanns för 50 år sedan. I varje planta finns de enzymer som vi behöver för att bryta ner det vi äter. I ursprungsvete finns såldes rätt mängd enzymer för att bryta ner proteinet gluten. När mängden gluten ökas i så stor utsträckning, så klarar inte kroppen av att bryta ner det. Samma problematik gäller mjölk, då enzymerna (laktas) binder till fetter. När vi eliminerar fett för att göra lightprodukter/lättmjölk, så tar vi även bort enzymerna och kan på så vis inte längre bryta ner mjölksocker och mjölkprotein. Vi som i dag försöker bota och behandla alla dessa människor som blir sjuka av den mat de äter känner en frustation över den okunskapen som finns. Som ni förstår är GMO ett snäpp värre en vete i sitt sjukdomsalstrande för att våra celler inte känner igen den födan och det gör oss sjuka. Mycket av makten över maten finns hos er som producerar den, använd den. Tyvärr är varje steg som vi går från det naturliga och ursprungliga ett hot mot oss själva. Ja vi tjänar mer pengar men skapar ohälsa. Naturen är alltid klokare än människan.