Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Kor  (läst 536 gånger)

akumas7

  • Inlägg: 8
    • Södermanland
Kor
« skrivet: 13 nov-13 kl 23:31 »
Jag har nu börjat att fundera på att ha kor i framtiden, bygga ligghal och ha boxar för kalvning, eller sjuka djur. Men det jag söker är små köttdjur, samt mjölkkor som inte har gigantiska juver, gärna dessa också av mindre storlek. Jag har bästemt mig för att de ska få kalva vart annat år så att de inte alltid har mjölk (för jag behöver inte så mycket mjölk) de jag inte använder själv kommer jag att använda till förkäljning och liknande. Jag tycker att det är onödigt att slita på djuren om man inte behöver det. Kött djuren kommer avlas enbart för slakt till familjen.

 

Tjalve

  • Inlägg: 3199
    • Blekinge
SV: Kor
« Svar #1 skrivet: 14 nov-13 kl 20:27 »
Jag vet inte riktigt vad du vill diskutera här. Formulerar du mer specifika frågor är det lättare att ge några synpunkter och svar.
Det finns många raser att välja på. Små djur kan var allt från normala raser som jersey, fjäll, angus mm. Till mer specifika och ovanliga raser som dexter och highland. Att låta de kalva bara vartannat år låter som en dålig idé. Tror du får problem med dräktigheten och det är inte gratis att hålla djur.
Socialism is a philosophy of failure, the creed of ignorance, and the gospel of envy, its inherent virtue is the equal sharing of misery.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Precis som flera andra skriver så är det här en tidning som aldrig tycks bli inaktuell. Det senaste numret är precis lika intressant som det som kom för flera år sen. Att varje nummer har ett sorts register på baksidan som ger en snabb överblick av vad tidigare nummer sedan många år tillbaka har handlat om, gör det lätt att hitta precis vad man vill läsa om just nu.

Har man läs-svårigheter kan man dock ha lite invändning mot det lilla typsnittet och den täta texten, speciellt annonserna och baksidorna med extra liten text mot en flerfärgad bakgrundsbild.
/Jennifer

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser