Alternativ.nu

Djur => Kor => Ämnet startat av: akumas7 skrivet 13 nov-13 kl 23:31

Titel: Kor
Skrivet av: akumas7 skrivet 13 nov-13 kl 23:31
Jag har nu börjat att fundera på att ha kor i framtiden, bygga ligghal och ha boxar för kalvning, eller sjuka djur. Men det jag söker är små köttdjur, samt mjölkkor som inte har gigantiska juver, gärna dessa också av mindre storlek. Jag har bästemt mig för att de ska få kalva vart annat år så att de inte alltid har mjölk (för jag behöver inte så mycket mjölk) de jag inte använder själv kommer jag att använda till förkäljning och liknande. Jag tycker att det är onödigt att slita på djuren om man inte behöver det. Kött djuren kommer avlas enbart för slakt till familjen.
Titel: SV: Kor
Skrivet av: Tjalve skrivet 14 nov-13 kl 20:27
Jag vet inte riktigt vad du vill diskutera här. Formulerar du mer specifika frågor är det lättare att ge några synpunkter och svar.
Det finns många raser att välja på. Små djur kan var allt från normala raser som jersey, fjäll, angus mm. Till mer specifika och ovanliga raser som dexter och highland. Att låta de kalva bara vartannat år låter som en dålig idé. Tror du får problem med dräktigheten och det är inte gratis att hålla djur.