Jag hittade följand information på Saltå Kvarns hemsida:Rörsocker är inte lika hårt raffinerat som vitt socker och innehåller därför fortfarande mineraler och spårämnen.
Tack för alla svar! Nu har jag saken kristallklar för mig! Jo, en sak till - muscovadosocker, är det detsamma som råsocker?
Min fv
Min fv använder något som hon kallar "indiansocker" Det ser inte ut som råsocker heller.Det liknar mer kanel till färg och konsistens.Jag har inte hittat något liknande i affärena i sverige.De enda sorterna jag hittat är: vitt strösocker, råsocker, Farin och muscovadosocker.Någon som känner igen vad jag pratar om?
Det är tydligen en form av socker från sockerrör. Saften pressas direkt från sockerrören. Saften torkas, kritalliseras ej och inga kemikalier används och sker enligt sydamerikanska traditioner. Det innehåller spår- och mineralämnen, B-gruppsvitaminer och aminosyror. Det innehåller cirka 10 procent mindre kolhydrater än vanligt socker.Detta företaget tillverkar dethttp://www.intiaanisokeri.fi