Postar kanske på fel ställe, men vi provar.
Köper ost, vällagrad & fet brukar det bli. Men nu har jag tröttnat på ett par saker, det första är att ingen ost vi brukar köpa blir fort helt omöjlig att hyvla. Eller vad det kallas när man använder en osthyvel. Osten bara smular sig och går i småbitar.
Det andra är att det blir lätt mögelpåväxt i osten.
Jag tror att möglet beror på hur vi förvarar osten, i en tupperwere ostkupa och allt som inte är ost på osten tas bort, men så har jag alltid gjort & det är på det senaste året problemen uppkommit. Och morsan har samma typ av ost-låda utan problem vad jag vet.
Att osten går i småbitar misstänker jag nästan att det fuskas & är mer än bara ost i osten, hoppas jag har fel.
Så bra tips på hur jag ska förvara osten för att slippa mögel & söndersmulad ost mottages tacksamt, att dissa tupperwere-lådan har jag inga problem med. Eller goda ostar som inte smulas sönder