Gjorde min första egna yogurt av mellanmjölk och Cultura Dofilus som fick stå 12 timmar i termos, sedan ytterligare 12 timmar i rumstemperatur. Jag noterade att den lilla slask som inte fanns plats för i termosen och därmed hela tiden låg i rumstemperatur var nästan lika lättflytande som mjölk, medan yogurten i termosen hade lättfilens viskositet.
Vad kan man göra/tillsätta för att öka yogurtens viskositet - göra den mer trögflytande helt enkelt?
Kan det vara för låg temperatur som gör yogurten lättflytande?
Kan man öka bakteriehalten genom att tillsätta socker och på så sätt öka viskositeten?
I så fall hur mycket socker ska man tillsätta?
Edit: när jag provsmakade yogurten var den väldigt syrlig, inte alls den milda smak som Cultura Dofilus har. Misstänker att acidophilus bakterien kanske tar över när flera bakteriestammar används.
Sedan stod nog yogurten i rumstemperatur alldeles för länge.