Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Torrsaltning  (läst 3726 gånger)

Fårtokig

  • Inlägg: 162
    • Skåne
Torrsaltning
« skrivet: 10 mar-13 kl 15:44 »
Har precis lagt kött i salt för första gången. Fyra olika bitar som väger mellan 8hg o ca 2kg.
Har läst att man bör låta det ligga knappt ett dygn/kg kött.

Tänker jag rätt om jag börjar med den minsta biten o sen plockar upp dem allt eftersom i storleksordning!?

Magda

Fnixen

  • Inlägg: 104
    • Öland
SV: Torrsaltning
« Svar #1 skrivet: 23 mar-13 kl 07:21 »
Fan va gott! Jag brukar salta fläsk och sen torka. Biten är till slut så hård så det gnisslar i kniven. Jag brukar torrsalta en vanlig fläskbit i 2-3 dygn.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

1102 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Har nu köpt mina första nummer av Åter och de var över förväntan. Mycket innehållsrika och informativa, och bra blandning. Inspirerande att läsa om andras berättelser och tankar. Även min familj uppskattade tidningen och kommer att läsa fler nummer.:)
/Johanna

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser