Nej det finns inget konserveringsmedel i.
Vad skulle du rekommendera för frukt/bär till fläderblomssaft?
Jag har ju dessvärre inget recept alls utan trodde det skulle va lätt o hitta på nätet..men ICKE 
Vad tror du om att slänga i 1kg socker eller 2 i satsen osså?
(så många frågor att det känns pinsamt :S)
Jag har inte heller nåt recept på fläderblomsvin gjort av saft så detta behöver säkert modifieras åt alla håll och kanter. Skriv upp hur du gör så vet du till nästa gång vad som vart bra eller helt åt skogen.
Saltå Kvarn har ekologiska aprikoser och russin som är osvavlade, kanske du kunde använda dem, hacka aprikoserna. Det går säkert bra med andra torkade frukter oxå bara de inte är svavlade eller behandlade med konserveringsmedel eller liknande.
Lägg den torkade frukten i ett kärl.
Häll 2 liter kokhett vatten över russinen etc och låt svalna.
Tillsätt vinjästen och rör om, täck över och ställ på varm plats, rör ett par ggr om dagen
När det jäst några dagar kan du sila av frukten (eller inte) och sätta till socker 1-2 kg kanske (beror på hur pass söt saften är) som du löst upp i 1 l kokhett vatten obs att det måste svalna ordentligt annars dör jästen
sedan i med 6-8 l fläderblomssaft som är rumstempererad
Blanda och sätt på lock och jäsrör