Jag har gjort egen kombucha sedan augusti 2012...men jag förstår mig inte riktigt på den.
Varje omgång blir lite olika och kolsyrehalten varierar jättemycket.
Jag fick för mig att detta berodde på att det jag hällde i flaskorna var så olika. Beroende på om det kom från toppen eller botten av burken. Att mina svampar var lite olika stora ( Jag har flera burkar igång ) Att tet som jag matade med också blev lite olika. Så de sista två gångerna har jag hällt allt i en jättestor hink och blandat om innan jag tappar upp på flaska. Och sen gjort lika dant med tet. För att få allt så lika som möjligt.
Då verkar det bli noll kolsyra:(
Alltså inget bra knep. Men när man kollar på kombuchakrukor, där ligger ju allt helt öppet, visst det är lock men det kan ju inte bli som en flaska...
Och borde det inte bli en himla massa bottensats om man tappar ur en sån?
Och min kombucha blir ju som godast när jag lagrat den typ 6 veckor, men de riktigt erfarna kombucharävarna verkar dricka sin direkt.
Jag vill ha mycket kolsyra!
Jag vill veta hur jag får mest i min kombucha!
Är det nåt helt annat det beror på som typ sockerhalt osv.
Är det nån som vet?