Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Tupp i lergryta?  (läst 4560 gånger)

09

  • Inlägg: 175
    • -
Tupp i lergryta?
« skrivet: 24 sep-12 kl 10:28 »
Hej!
Jag har två ungtuppar som jag tänkte slakta i höst/vinter.
Det är första gången jag ska tillaga tupp så jag behöver tips på goda recept.
Gärna i lergryta, för jag har hört att det är gott. :)

Brukar ni stycka dem eller tillaga dem hela? Med skinn eller utan?

Malines här igen

  • Gäst
SV: Tupp i lergryta?
« Svar #1 skrivet: 24 sep-12 kl 10:35 »
När jag har slaktat så har jag flått istället för att plocka, så utan skinn har det blivit för min del.

Grovhacka äpplen och lök. Blanda med några teskedar salt och valfri ört (persilja och timjan är gott) i valfri mängd. "Knåda" ihop blandningen så det liksom mosar ihop sig och alla smakerna blandas ordentligt. Tryck in gojset i tuppen. Massera in lite salt eller soya utanpå tuppen. Lägg tuppen i lergrytan. Blir det gojs över så lägg med det i grytan. Slå i nån dl vatten i grytan, sätt in grytan i ugnen och sätt på ugnen på 150 grader eller så. Låt stå tills tuppen är klar. Tillsätt eventuellt mer vatten under tillagningen. Funkar på alla fåglar.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

695 gäster, 3 användare
alfhild, Stengrim, pow

* Forum

* Om tidningen Åter



- Fantastisk!
/Emma

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser