Rökt kaninkött är en delikatess och skulle med lätthet platsa på Nobel festens meny,om detta råder inga som helst tvivel.
Freds beskrivning av en enkel rök är bra
röktunnan är en väl beprövad metod och fungerar alldeles ypperligt bra och den är billig att göra.
Vill man inte bygga sej en rök men ändå vill få avnjuta denna delikatess, så kan man faktiskt använda sej av grillen
Om man har en grill men lock villsäja.
Man tar då och sätter rökspån (eller vad man nu föredrar för blandning)i en folieform ställer den på kolen och bitarna som skall rökas på gallret (plasera gallret så högt de går)
stäng locket och låt det bli en kraftig rökutveckling justera med ventilen/reglaget som i regel sitter i locket
Har man en gasolgrill med ett grillgaller även i locket
så är denna metod mycket enkel att använda sej av.
Ni som provar röka kanin kan väl skriva om vilka smakupplevelser ni fick ? och vilken metod ni använt er av ?
rökspån eller nogåt annat intresant.
Lycka till på den gastronomiska färden

Mvh icko