Tjohooo! Har gjort en burk granskottsirap nu

Och en liten burk violblomsirap. Har inte kunnat smaka på dem ännu, eftersom de inte svalnat.
Men jag måste berätta en ganska häftig sak när jag gjorde violblomsirapen.
Jag plockade violblommor på en närbelägen äng, cirka 3 dl.
Sedan lade jag dem i en kastrull och tömde på vatten, precis så det täckte blommorna. När det fått börja koka visade det sig att vattnet blev helt SUPERGRÖNT!!! Alltså, som som jag hade haft i grön karamellfärg i kastrullen. Men det som var ännu mer häftigt var att när jag hade silat blommorna, satt tillbaka det silade vattnet i kastrullen och tillsatte lika mycket syltsocker som mängden vatten vägde så ...
VATTNET ÄNDRADE FÄRG TILL VIOLETT!!!! Helt magiskt!
OM det går att äta denna sirap så kommer det att bli min favoritsirap. Den är helt otroligt vacker i färgen!

Jag är helt förbryllad över hur vattnet som var grönaste grönt bara bytte färg till violett!

Ascooolt helt enkelt!
//ARCTICA