Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  The Art of Fermentation  (läst 2213 gånger)

kurt

  • Inlägg: 3488
The Art of Fermentation
« skrivet: 14 jun-12 kl 07:33 »
The Art of Fermentation: An In-Depth Exploration of Essential Concepts and Processes from Around the World (som jag ännu inte hunnit få tag i!), verkar vara en extremt faktaspäckad bok (528 s) om all sorts fermentering av mat. Författaren Sandor Ellix Katz driver sin hemsida http://www.wildfermentation.com/ sedan många år, och i denna bok har han också fått hjälp av den mycket välkände författaren Michael Pollan.

Som ett exempel från boken, så finns det tydligen ett kapitel om udda startkulturer för yoghurt, t ex myrägg och chilipeppar:

http://www.wildfermentation.com/yogurt-cultured-by-chili-peppers/

http://www.wildfermentation.com/the-art-of-fermentation/

ChristinaR

  • Inlägg: 5562
    • Västergötland
    • Elins trädgård
SV: The Art of Fermentation
« Svar #1 skrivet: 23 jun-12 kl 07:53 »
Boken rescenseras här:

http://scienceblogs.com/casaubonsbook/2012/05/11/fermentation-to-infinity-and-b/

Jag är också sugen på att köpa den. 23.37 pund på brittiska Amazon, det kan det kanske vara värt?

queer

  • Inlägg: 195
SV: The Art of Fermentation
« Svar #2 skrivet: 23 jun-12 kl 11:10 »

Handla för 25£ på Amazon så får Du Super Saver Delivery ... fri frakt ... framförallt nya böcker och prylar ...



 


Dela detta:

* Inloggade just nu

479 gäster, 2 användare
beekeepern, limma

* Forum

* Om tidningen Åter



- Enormt intressant tidning. Vill köpa tidningar från 2012 men dom är slut, så hur får man tag på dom?
/Tina

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser