Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Fårskalle  (läst 5024 gånger)

ason

  • Gäst
Fårskalle
« skrivet: 07 nov-06 kl 17:58 »
Hej!

Har hört så mkt om denna delikatess men är det ngn som har recept. Mao hur tillagar man ett fårhuvud? Från scratch....

ps Petters recept på fårtestiklar är superbt!!!!

geirh

  • Gäst
Re:Fårskalle
« Svar #1 skrivet: 09 nov-06 kl 00:12 »
Bruk en blåselampe til å svi av alt hår. Legges i saltlake i 2-4 dager,
Kløyves på midten, røykes lett, kokes i noen timer. Spises med rotmos, poteter, smeltet smør, morot. Øl, akevitt og vodka.

http://tradisjoner.no/oppskrift1510.html


leifhh

  • Gäst
Re:Fårskalle
« Svar #2 skrivet: 09 nov-06 kl 21:54 »
En marockansk kompis jag har beskrev en gång hur han gör med fårskallar. Det var snarlikt geihrs variant förutom att man slängde skallen i en kolglöd för att bränna bort håret.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

593 gäster, 1 användare
Bender

* Forum

* Om tidningen Åter



- Åter är en tidsskrift som är tidlös. Ett 5 år gammalt nummer är lika användbart nu som när den kom ut.
Jag har haft väldigt mycket nytta och har fortfarande av tidningen.
/Per

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser