Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Fårskalle  (läst 5193 gånger)

ason

  • Gäst
Fårskalle
« skrivet: 07 nov-06 kl 17:58 »
Hej!

Har hört så mkt om denna delikatess men är det ngn som har recept. Mao hur tillagar man ett fårhuvud? Från scratch....

ps Petters recept på fårtestiklar är superbt!!!!

 

geirh

  • Gäst
Re:Fårskalle
« Svar #1 skrivet: 09 nov-06 kl 00:12 »
Bruk en blåselampe til å svi av alt hår. Legges i saltlake i 2-4 dager,
Kløyves på midten, røykes lett, kokes i noen timer. Spises med rotmos, poteter, smeltet smør, morot. Øl, akevitt og vodka.

http://tradisjoner.no/oppskrift1510.html


leifhh

  • Gäst
Re:Fårskalle
« Svar #2 skrivet: 09 nov-06 kl 21:54 »
En marockansk kompis jag har beskrev en gång hur han gör med fårskallar. Det var snarlikt geihrs variant förutom att man slängde skallen i en kolglöd för att bränna bort håret.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

877 gäster, 1 användare
Nataks

* Forum

* Om tidningen Åter



- Var väldigt intressant att läsa om vinterskörd. Så blir att försöka sig på det iår. Även mitt intresse för permakultur har väckts och jag hoppas på att det kommer fler artiklar om detta ämne och hur man kan starta upp det hemma.
/Sanna J

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser