Bryggde lite alesatser när jag bodde i lägenhet. Jag kunde dricka det eftersom det var jag som hade gjort det, men nog smakade det hemmagjort och var svårt att bjuda på. När jag flyttade och fick tillgång till jordkällare gav jag och en vän oss på det sista man rekommenderas att göra, och satte ett lageröl på jäsning. Kokade vört på Vikings pilsnermalt, krånglade inte till det med olika humlesorter utan höll oss till (rikligt med) Saaz, tappade så småningom på patentflaskor med ett litet tillskott druvsocker och satte igång att pyssla med annat för att inte bli otåliga.
Det klurigaste, eller egentligen det enda kluriga, var väl mäskningen med alla dess stadier, men annars var det inte mer tids- och arbetskrävande än en färdig sats egentligen. Är inne på fjärde receptmodifikationen nu och ölet hurrades det faktiskt för på midsommar. Nästa experiment blir att tillsätta egenodlad, sortäkta humle.
Åh, och det blir knappast billigare än att köpa Pripps på systemet, men desto roligare.