till dillkött 'ska' det egentligen vara kalvkött, men håll till godo:
det blir nog MUMS på lamm oxå
lägg köttet i en järngryta och häll på kokande vatten så att det täcker köttet.koka upp och tillsätt salt, peparkorn lagerblad, lök morot och persilja. Låt detta sjuda under lock i 1- 1,5 timmar tills det lossnar från benen.
Gör en bottenredning i en panna e d, smör och mjöl, späd med buljongen från köttet och grädde. äggula ingår i vissa recept oxå. tillsätt dillen och smaka av med ättika(hellre citron tycker jag som inte gillar ättika) och socker. Sötsur smak ska det vara. Din fru är väl aseat vill jag minnas, det blir nästan som hemma för henne ;-)
tärna ner köttet och lägg ner det i såsen.
Kokot potatis därtill och kanske pressgurka... det gjorde alltid min mormor, men jag minns inte receptet. ättika och socker och vatten vill jag tro
bon appetit!