Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Hållbarhet på sill-inläggning  (läst 52095 gånger)

kbh

  • Gäst
SV: Hållbarhet på sill-inläggning
« Svar #20 skrivet: 20 maj-12 kl 09:31 »
Det kanske är de klara dryckerna till surströmmingen man blir dålig av  ;D
Å vet hut kvinna   så du pratar  :) o:)

Jenova

  • Inlägg: 52
    • Halland
SV: Hållbarhet på sill-inläggning
« Svar #21 skrivet: 20 maj-12 kl 10:00 »
Vi har ju faktiskt världens bästa testredskap själva, VÅR EGEN NÄSA och våra ögon. Underskatta inte dem.
De använder jag istället för att se på datum, oavsett vilken mat det handlar om. Har bara blivit matförgiftad en gång i hela mitt låååånga liv och det var i Danmark i min ungdomstid.
Lite värre för dem som dåligt luktsinne dock.
Den yttersta tragedin är inte de onda människornas brutalitet utan
De goda människornas tystnad. Martin Luther King

Broberg

  • Gäst
SV: Hållbarhet på sill-inläggning
« Svar #22 skrivet: 20 maj-12 kl 10:10 »
Vi har ju faktiskt världens bästa testredskap själva, VÅR EGEN NÄSA och våra ögon. Underskatta inte dem.
De använder jag istället för att se på datum, oavsett vilken mat det handlar om. Har bara blivit matförgiftad en gång i hela mitt låååånga liv och det var i Danmark i min ungdomstid.
Lite värre för dem som dåligt luktsinne dock.

Fast det funkade inte på inlagd sill skrev någon ovan. Själv tänker jag som så att får jag ner det, så är det tjänligt.

christelle

  • Inlägg: 7772
    • Blekinge
SV: Hållbarhet på sill-inläggning
« Svar #23 skrivet: 20 maj-12 kl 12:58 »
Å vet hut kvinna   så du pratar  :) o:)
Kunde tro att någon genast protesterar  ::)
The woods are lovely, dark and deep.
But I have promises to keep,
and miles to go before I sleep.   R. F.

kbh

  • Gäst
SV: Hållbarhet på sill-inläggning
« Svar #24 skrivet: 20 maj-12 kl 14:10 »
Kunde tro att någon genast protesterar  ::)
Ja sprit är ju nyttigt på flera sätt  som du kanske vet  ;)

videvi

  • Inlägg: 438
  • Tillvaron blir så mycket bättre med choklad.
    • Västergötland
SV: Hållbarhet på sill-inläggning
« Svar #25 skrivet: 21 maj-12 kl 06:03 »
Matförgiftning är väl en sak. Kan man ju bli på vilken restaurang som helst.
Botulism är väl i en liga för sig eftersom man kan dö.
Men de bakterierna gillar inte surt, sött, eller salt.

Så om man gör en vanlig klar inläggning borde det inte dyka upp såna otäckheter.
Jag skulle nog lita mer på ett lite äldre recept. Då var hållbarhet av vikt och värde.
Vet inte hur stor koll alla nya trendkockar har på det dom gör.
Höns, kaniner, katter, hundar, ankor, hästar, får. Det är lustigt hur lätt och fort man samlar på sig.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

473 gäster, 2 användare (1 dolda)
jws jws

* Forum

* Om tidningen Åter



- Underbar tidning eftet att jag läst flera nummer hos en väninna är det nu dags för egen prenumeration
/lena S

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser