Körde äpplen i mixern med rivjärnskniven.
Pressade genom silduk.
Hällde på glasflaskor med snäppkork och gummipackning.
In i ugnen i 70grader i 30min.
Fyllde på med några cl must i varje flaska ända upp till kanten.
På med korken.
När musten hade svalnat så hade vätskenivån sjunkit ca 4-5cm i flaskhalsen.
Är det nu luft där som kommer fövandla min must till vinäger?
Eller är där ett vakum?
Hur länge är denna äppelmust/dryck hållbar? Innehåller inget annat än saft från pressat äpple.
Nästa omgång så lät jag musten svalna en stund med korken av. Fyllde, sedan vätskenivån sjunkit, på ända upp med annan must från ugnen och satte därefter på korken. Nu sjönk vätskenivån ca 2-3cm i flaskhalsen. När musten hade svalnat helt.
Ska jag hellre låta den svalna helt med korken av och sen fylla på med ugnsmust ända upp och försluta?
I must have an answer on this one.
Mvh, Bunkert