Hittills min favorit bland squashgratänger

800 g squash
1 gul lök
500 g potatis
1 tsk salt
1 krm peppar
2-3 vitlöksklyttor
150 g fetaost tärningar
4 dl grönsaksbuljong
2 dl riven ost
Ugn: 200 °
Gör så här:
1. Halvera squashen och gröp ur kärnorna med hjälp av en tesked. Tärna squashköttet. Skala och skiva löken tunt. Skala och finhacka vitlöken.
2. Fräs lök, vitlök och squash i lite matfett. Salta och peppra.
3. Skala och skiva potatisen tunt. Lägg i smord eldfast form.
4. Lägg fetaosttärningarna ovanpå potatisen och tack med squashröran. Häll buljongen över och strö på osten. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter.
5. Tvätta och torka citronen. Riv skalet på den grövsta sidan på ett råkostjärn. Skala och finhacka vitlöken. Blanda citronskal, vitlök och persilja. Strö gremolatan över gratängen.