Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Nytröskad spannmål  (läst 3657 gånger)

Tjalve

  • Inlägg: 3214
    • Blekinge
Nytröskad spannmål
« skrivet: 24 aug-10 kl 13:51 »
Man har ju alltid hört att man inte skall använda nytröskad spannmål till djuren. Varför är det så? Är det någon enzymatiskreaktion som pågår i början tills det inte länge finns tillgång till vatten inne i fröet eller?
Viss skräckhistorier om att grisar och höns dött har jag hört men det har alltid varit ett par steg bort från historieberättaren. Är det bara en gammal sanning som sedan visat sig vara osann eller finns det substans i detta? Gäller detta även när man skall så med egen säd, att man skall vänta en tid?
Har undrat en tid över detta men har alltid väntat minst en månad innan jag börjat använda säden.
Socialism is a philosophy of failure, the creed of ignorance, and the gospel of envy, its inherent virtue is the equal sharing of misery.

 

Existens?

  • Gäst
SV: Nytröskad spannmål
« Svar #1 skrivet: 01 okt-10 kl 10:21 »
Riskerna är en smula överdrivna.. Det som fattas i färsk spannmål är E-vitamin, så om man måste ge färskt så ska man komplettera med vitamin.
Men många blandar ju bara 50/50 med gammal säd, och då brukar det lösa sig, det handlar bara om några veckor.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

465 gäster, 2 användare
ärt, karsan

* Forum

* Om tidningen Åter



- Å vilken härlig tidning
/Susanne

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser